TV der bevæger dig

Gnist antændte plastbrand i Kolding

Branden blussede igen op kort efter midnat, men den blev hurtigt nedkæmpet.

En gnist fra en vinkelsliber er sandsynligvis årsag til, at der tirsdag sidst på eftermiddagen udbrød brand på genbrugsvirksomheden Uniscrap på Stålvej syd for Ny Esbjergvej i Kolding.

Røgudviklingen fra den brændende plast var så voldsom, at politiet måtte advare de omkringboende om, at den kunne være sundhedsskadelig.

Først på aftenen var ilden under kontrol, og omkring 22.30 var branden helt slukket og mandskabet sendt hjem.

Politiet opretholdt i første omgang en afspærring på Ny Esbjergvej og på en række mindre veje nær virksomheden. Den er nu ophævet.
- Der gik ild i et ton plastik, der lå på nogle paller på virksomhedens grund, siger vagtchef Kent Midtgaard Hansen, Sydøstjyllands Politi.

Den tyskejede virksomhed beskæftiger sig med affaldshåndtering og genvinding af blandt andet papir- og plastaffald.

Politiet bad folk om at søge væk fra området eller gå inden døre og slukke for ventilationen.

Desuden opfordrede ordensmagten også nysgerrige til at holde sig væk fra stedet og give plads for de slukningskøretøjer og tankvogne, der blev sendt ud for at bekæmpe ilden.

Branden gav ikke skader på Uniscraps bygninger, idet den vinkelsliber, som den vildfarne gnist kom fra, blev brugt udendørs.

Da branden var voldsomst, kunne den sorte røg ifølge oplysninger til Ritzau ses helt til Vejen, der ligger omkring 25 kilometer fra virksomheden.

- Det meste af røgen er gået lige op i luften. Men skulle der være omkringboende, som føler sig generet, bør de kontakte lægevagten eller deres egen læge, siger vagtchefen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu