Godsvogn er tilbage på sporet

En godsvogn med en giftig last er tilbage på sporet ved Kolding Havn, da det natten til mandag lykkedes en specialkran at få den bjærget.

Mandag morgen kan togene atter passere Kolding uden hindringer efter en afsporing af et godstog søndag eftermiddag. 

- Vi har netop forladt uheldstedet her kort før klokken 05 sammen med bjærgningsmandskabet og miljøberedskabet. Godsvognen er tibage på skinnerne - og det er nu op til jernbaneselskabet, hvornår den rent teknisk kan flyttes, oplyser vagtchef Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi mandag morgen til TV SYD.

Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen om afsporingen søndag eftermiddag kl. 15.20, og en indsatsleder blev sendt til uheldsstedet på nordsiden af Kolding Havn i nærheden af Godset og slagteriet.

Der var tale om, at en tankvogn i en godstogsstamme formentligt i forbindelse med passage af et sporskifte var afsporet og nu stod hældende på tværs af skinnerne. De øvrige vogne i togstammen stod fortsat på skinnerne.

Der skete tilkald af Beredskabsstyrelsen, det Kemiske Beredskab og af Trekantens Brandvæsen. BaneDanmark og Deutsche Bahn - hvis tog det er - blev også involveret i håndteringen af situationen.

Tankvognen indeholdt en større mængde af stoffet Creosot. Stoffet er skadeligt for vandmiljøet, men ikke for mennesker i den foreliggende form, ikke luftbåret, og det blev konstateret, at en hane på vognen dryppede tankvognens indhold ud på jorden.

Udslippet blev stoppet, og det vurderes, at udslippet er af meget begrænset omfang. 

DSB melder mandag morgen om, at der fortsat kan være mindre forsinkelser på togene til og fra Kolding som følge af afsporingen. Det skyldes, at det ene spor af tre ved Kolding ikke kan benyttes. Det kan give op til 10 minutters forsinkelse i begge retninger, oplyser DSBs trafikinformation.