TV der bevæger dig

Gør bilen klar til en lang tur på den tyske Autobahn

Husk at tjekke om der er olie på bilen. Foto: FDM

Inden solhungrende danskere kører af sted på sommerferie er det vigtigt, at bilen den er klar til de mange kilometer.

Det kniber gevaldigt med det danske sommervejr i øjeblikket og derfor kan det være, at flere danskere overvejer at fylde bilen med børn og kufferter og køre på jagt efter sol og sommer sydpå.

Men inden da er det vigtigt, at bilen den gøres klar, så sommerferien ikke allerede stopper ved Kasselbakkerne i Tyskland.

FDM har derfor lavet en tjekliste der grundigt gennemgår hvordan bilen den gøres klar til langfart.

- Inden man tager af sted på kør selv-ferie, bør man tjekke bremsevæske, kølesystem, kølevæske, motorolie og kabine/pollenfilter samt bilens dæk. Hvis bilen ikke for nylig har været til service, eller hvis eftersynet er nært forestående, vil det være en god idé at lade bilen få et grundigt eftersyn inden turen. Kan man ikke få en tid på værkstedet, kan man tjekke mange af tingene selv, siger Jørgen Jørgensen seniortekniker i FDM.

Ud over bilens teknik er det vigtigt, at man pakker bilen korrekt og med omtanke, så de tunge ting placeres nederst og længst fremme i bilen. Har man en tagboks, anbefaler FDM, at kun lette ting kommer herop, og hvis man har et stort åbent bagagerum, som i eksempelvis en stationcar, er det en god idé at købe et gitter til at sætte bag ved bagsædet. Det er i øvrigt også godt at pakke en ekstranøgle til bilen, hvis uheldet skulle være ude. Denne bør ikke opbevares inde i bilen.

Også sikkerhedsudstyret bør tjekkes inden afgang. Det kan du se mere om her.

Se mere om, hvordan man klargør bilen til kør selv-ferie her.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden