Gør noget ved partner-vold

Omkring 30.000 danskere lever i et forhold med vold. Tværfagligt Netværk i Trekantområdet vil have kollegerne på arbejdspladsen til at gøre noget ved det.

Tværfagligt Netværk arbejder med temaet ?partnervold?, fordi arbejdspladsen ofte er en voldsramt kollegas sidste kontakt uden for hjemmet. Måske den eneste mulighed for en første hjælp til at ændre på situationen.

En, der har prøvet turen

Netværket vil skabe opmærksomhed omkring partnervold og dets konsekvenser for arbejdslivet. Det skal ikke længer være "forbudt" at tale om partnervold, og folk skal vide, hvordan man håndterer og hjælper ofrene. Derfor har netværket gjort aftenen i dag til et møde med en kvinde, der har prøvet turen.

Anne Mette Nejrup fortæller om at leve med partnervold, og om hvordan arbejdspladsen kunne have hjulpet hende. I mødet deltager også Merete Olesen, der er leder af politiet i Skanderborg. Hun beretter om politiets arbejde med samlivsrelateret vold.

Vold har mange ansigter

Tværfagligt Netværk vil forsøge at give deltagerne i mødet viden om, hvordan de opdager problemet, og hvad de gør ved det.

Vold har mange ansigter. Den kendes på gentagne fysiske skader, som bortforklares dårligt. Blå mærker dækkes ofte med make up eller højhalsede langærmede bluser. Der er mange sygedage. Ofrene isolerer sig socialt. De er triste, vrede, stressede og sårbare. Der er mange andre tegn,som bliver forklaret ved mødet.