Golfklubber føler sig diskrimineret

Golf er ikke en rigtig sport. Derfor skal golfklubberne i Aabenraa Kommune betale ejendomsskat, imens andre idrætsforeninger ikke skal.

Aabenraa Golfklub og Sønderjyllands Golfklub har siden januar 2011 betalt grundskyld, som de eneste idrætsforeninger i Aabenraa Kommune - og det er ikke små beløb, de skal af med. Aabenraa Golfklub skal betale 300.000 kroner om året, imens Sønderjyllands Golfklub skal af med 75.000 kroner.

- Vi føler, at det er en diskriminering af vores idræt. Det er dybt uretfærdigt, siger Klaus Kristensen, formand for Sønderjyllands Golfklub.

DIF: Andre kommuner fritager

Ifølge loven om kommunal ejendomsskat kan kommunerne fritage idrætsforeninger og golfklubber fra at betale skat. Danmarks Idræts-Forbund oplyser, at stort set alle kommuner fritager samtlige idrætsforeninger for grundskyld.

Statsforvaltningen underkender sagen

Aabenraa Golfklub har klaget til statsforvaltningen over afgørelsen, og statsforvaltningen har underkendt Aabenraa Kommunes beslutning. De skriver til kommunen:

"Det er herefter statsforvaltningens opfattelse, at kommunen ikke har dokumenteret, at der ligger en saglig begrundelse til grund for kommunens beslutning om at forskelsbehandle de to golfklubber i forhold til andre sportsklubber og idrætsforeninger."

Statsforvaltningen har nu bedt Aabenraa Kommune genoptage sagen. Kommunen vil se på statsforvaltningens afgørelse, når de vender tilbage fra sommerferie.