TV der bevæger dig

Google overvejer dansk datacenter og køber grund ved Aabenraa

Google overvejer at bygge et datacenter mere i Danmark og har derfor købt en grund. Foto: Scanpix Denmark.

Midt i overvejelser om at bygge datacentre på dansk jord køber Google ny grund i Kassø ved Aabenraa.

Google overvejer at etablere et nyt datacenter på dansk jord og har derfor købt en grund på 131 hektar i Kassø ved Aabenraa. Det oplyser Google i en pressemeddelelse. 

Google købte i juni i år en 73,2 hektar stor grund i Fredericia af samme årsag.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grundene, men vi vil gerne sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det, siger Helle Mayor, kommunikationsansvarlig for Google Danmark, i en pressemeddelelse. 

- Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger om dette i den nærmeste fremtid, lyder det i en pressemeddelelse fra den amerikanske gigantvirksomhed.

Et datacenter er et serverrum i meget stort format. Det indeholder en virksomheds eller en myndigheds servere, som holder gang i produktion, salg eller forskellige platforme - såsom Googles søgemaskine.

Flere store virksomheder har datacentre på dansk jord i tankerne.

Apple er i gang med at opføre et stort datacenter i Viborg og har også købt en grund til samme formål ved Aabenraa. Ifølge JydskeVestkysten er det nabogrunden, som Google nu har opkøbt.

I januar offentliggjorde Facebook lignende planer i Odense.

Her kan du blive klogere på, hvad et datacenter er:

* Et datacenter kan lettest beskrives som et serverrum i meget stort format.
* Det indeholder en virksomheds eller en myndigheds servere, som holder gang i produktion, salg eller forskellige platforme som eksempelvis Apples iTunes store.

* Datacentre kræver store mængder strøm, nødstrømsanlæg samt stor ventilation og køling, da servere risikerer at blive overophedede.

* I takt med at brugen af internettet og virksomheders tjenester stiger, er der i højere grad brug for mere serverplads og dermed datacentre.
* Når Apple, Facebook og Google har set sig varme på Danmark, skyldes det blandt andet, at vi har Europas højeste forsyningssikkerhed.

* Desuden er der grøn energi, god plads, et smidigt offentligt system og et køligt klima.

* Facebook ventes at have et datacenter klar i Odense i 2020, og Apple har et på vej i Viborg og et i Aabenraa. Google har købt grunde ved Aabenraa og Fredericia til mulige datacentre.

It-giganten vil sikre, at den kan bygge flere datacentre i Europa.
* Konsulentfirmaet Boston Consulting Group vurderer, at der frem mod 2020 bliver behov for 60 nye datacentre i Europa. Danmark vurderes at ligge lunt i svinget til at få nogle af dem.

(Kilde: Brancheorganisationen Datacenter Industrien)

Grunden her er blevet købt af Google. Foto: Aabenraa Kommune

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden