Grå og blæsende uge venter

Septembers himmel er så blå – men bare ikke den kommende uge over Danmark. DMI melder om efterårsagtigt vejr hele ugen, dog med håb for bedre vejr op mod weekenden.

Der venter syd- og sønderjyderne en klassisk dansk efterårsuge med regn og blæst. Det oplyser vagthavende meteorolog Henning Gisselø fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau.

quote

Der er det med at finde gummistøvlerne frem, og det er lige før, at jeg ikke vil anbefale paraply, for den blæser bare væk.

Henning Gisselø, vagthavende meteorolog, Danmarks Meteorologiske Institut

Vejret vil de kommende dage præges af fronter med regn og – især onsdag – blæst, vekslende med lidt opklaring.

Mandag er startet med skyer og regn, som vil blive efterfulgt af opklaring, nogen sol, spredte byger og nogle steder mulighed for torden.

- Onsdag tager det rigtig fat. Der bliver rigtig meget vind og blæst og decideret efterårsagtigt. Der er det med at finde gummistøvlerne frem, og det er lige før, at jeg ikke vil anbefale paraply, for den blæser bare væk, siger Henning Gisselø, DMI.

Håb for weekenden

Frem mod weekenden svækkes vinden, og i weekenden er der mulighed for tørvejr.

- Det bliver mere fredeligt op mod weekenden. Der er lagt op til en kedelig uge, men der er stadig en chance for, at weekendvejret kan blive ganske hæderligt, siger Henning Gisselø.

Dagtemperaturerne vil hele ugen ligge mellem 15 og 17 grader, og nattemperaturerne mellem 8 og 13 grader. På grund af vinden vil den kommende uge dog føles koldere.