Grænse-razzia gav resultater

Der var fokus på tyvekoster, der skulle transporteres ud af landet, da politiet i går foretog en udrejsetransport ved Oksekær Vest på Sønderjyske Motorvej.

To litauere blev i går stoppet i hver deres på vej ud af landet. Med sig havde de, hvad politiet formoder er tyvekoster, deriblandt en plæneklipper, der var blevet stjålet i Kolding Politikreds. Derudover bød razziaen også på en overtrædelse af våbenloven, da en bilist havde medbragt et baseballbat. Formålet med denne var dog uvist.

Ellers fandt politiet frem til et par lovovertrædelser i form af fejl og mangler på køretøjer, og en enkelt bilist, der kørte bil på trods af, at han havde fået frakendt kørekortet.

Indbrud i påsken

Der var dog i særdeleshed fokus på østeuropæere, der forsøger at smugle tyvekoster ud af landet, men henblik på at videresælge dem. Det er et problem, fortalte vicepolitiinspektør fra Udlængekontrollen, Palle Linné, i går til TV SYD:

- Et par gange om ugen eller mere får vi henvendelser fra Tyskland, hvor de har tilbageholdt nogen, der har tyvekoster med fra Danmark.

Og især i højtiderne advarer politiet mod indbrud. Syd- og Sønderjyllands Politi råder ferierende borgere til at lade et par lamper være tændt i hjemmet, så de langfingrede og uønskede gæster vælger et andet sted at bryde ind. Nabohjælp eller en automatisk lampe, der tænder ved hoveddøren eller haven kan også være en løsning.