Grænsekontrol trækker kræfter ud af politistationer

Syd- og Sønderjyllands Politi fortalte fredag om deres udfordringer i 2016, og en af udfordringerne er de mange kræfter, som de bruger ved grænsen.

Betjentene hos Syd- og Sønderjyllands Politi har travlt. For den kontrol, der lige nu foregår ved grænsen til Tyskland trækker mange kræfter ud af politistationerne i hele Syd- og Sønderjylland. Og det betyder, at politiet resten af året kommer til at nedprioritere en række mindre politiopgaver.

Politidirektør Jørgen Meyer fortæller om politikredsens udfordringer i 2016.

- Generelt vil det være sådan, at sagsbehandlingstiden er en af de felter, som det vil gå ud over, når vi skal bruge så mange ressourcer, som vi gør samlet set på andre ting, siger Jørgen Meyer, der er politidirektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Det fortalte Syd- og Sønderjyllands Politi fredag på et pressemøde. Regeringen har bevilget 155 millioner kroner til alle landets politikredse til situationen ved grænsen. Det letter en del af presset, men Syd- og Sønderjyllands Politi erkender, at det er en svær tid.

- Vi fordeler byrden og opgaverne på alle politikredsens afdelinger, sådan der er et nogenlunde jævnt træk hele vejen igennem, siger Jørgen Meyer.