Gratis cykelbillet giver Fanø flere endagsturister

Siden september har det været gratis at tage cyklen med til Fanø. Det har givet flere endagsturister til øen, og det var præcis, hvad de håbede på.

Fanø vil have flere endagsturister. Derfor gjorde de det sidste år gratis at tage cyklen med på færgen. Målet var at få flere, der bor i Esbjerg, til at tage en tur til Fanø med cyklen. Samtidig blev færgepriserne også sat ned i september. Det har haft den ønskede effekt.

- Vi har tydeligt kunne mærke, at vi fik noget mere trafik. Der kommer flere endagsturister, og flere har deres cykel med. Det er tydeligt, siger Iben Gejl, der er kaptajn på FanøFærgen.

De har også kunne mærke det på en af Fanøs restauranter. Her har de fået flere frokostgæster, efter det er blevet gratis at tage cyklen med, og billetpriserne er faldet.

quote

Tit kommer man kun til Nordby på Fanø, men med cyklen kan man komme mere rundt. Det var en oplagt mulighed, nu hvor det er gratis. 

Hans Henrik Riber, endagsturist på Fanø. 

- Der er flere cyklende gæster, og vi kan mærke, det er blevet mere attraktivt at tage bilen til Esbjerg, stille den der og så tage cyklen med til Fanø, siger Tilde Rudbeck, køkkenchef, Rudbecks Ost & Deli.

Hans Henrik Riber havde i dag taget turen fra Esbjerg til Fanø med sin cykel. Han kan godt se fordelen ved at have cyklen med, da det gør det nemmere at se øen.

- Mine forældre foreslog, at vi kunne tage en cykeltur til Fanø, nu hvor det er gratis at tage cyklen med. Tit kommer man kun til Nordby på Fanø, men med cyklen kan man komme mere rundt. Det var en oplagt mulighed, siger Hans Henrik Riber.

Det er ikke kun turisterne, der nyder godt af, at de kan tage cyklen gratis med. Mange af øens beboere benytter sig også af det.

- Vi kan mærke, at øens egne ikke længere har en Esbjerg-cykel og en Fanø-cykel. De tager deres cykel med frem og tilbage, når de skal i skole og på job på fastlandet, siger Iben Gejl, der er kaptajn på Fanøfærgen.