Gratis psykologhjælp hjalp Ida Marie i en svær periode

Efter et tab havde Ida Marie Overmark Nielsen det svært, men gratis psykolog i Vejle hjalp hende videre. Nu vil også Hedensted give gratis psykolog til unge.

Da livet så allermest sort ud for Ida Marie Overmark Nielsen efter at have mistet sin stedfar, kontaktede hendes mor den gratis psykologhjælp i Vejle Kommune. Kommunen tilbyder nemlig gratis psykologhjælp til unge under 25.

- I det første lange stykke tid var jeg bare chokeret, og jeg kunne slet ikke forstår noget som helst, siger Ida Marie til TV SYD.

Men fordi Ida Marie Overmark Nielsen boede i Vejle Kommune, kunne hun få gratis psykologhjælp. Og det har ifølge hende selv haft stor betydning for hendes bearbejdning af tabet.

quote

 I det første lange stykke tid var jeg bare chokeret, og jeg kunne slet ikke forstår noget som helst

Ida Marie Overmark Nielsen

- Jeg har ikke behov for at være ked af det hele tiden, og det er helt klart fordi jeg er kommet ud med nogle ting og har fået nogle gode råd til, hvordan jeg kan håndtere de ting, jeg går og tænker på en gang i mellem, siger Ida Marie Overmark Nielsen.

Op mod hver tredje dansker bliver på et tidspunkt ramt af en psykisk lidelse/sygdom og langt størstedelen rammes inden de bliver 25 år. Flere og flere kommuner er begyndt at tilbyde psykologhjælpen gratis til unge. I alt 15 kommuner på landsplan og tre i Syd- og Sønderjylland. 

quote

Jeg har ikke behov for at være ked af det hele tiden, og det er helt klart fordi jeg er kommet ud med nogle ting og har fået nogle gode råd til, hvordan jeg kan håndtere de ting, jeg går og tænker på en gang i mellem

Ida Marie Overmark Nielsen

For Hedensted har netop annonceret, at de vil give en kvart million kroner, der skal sikre gratis psykologhjælp til unge.

Ifølge Ida Maries mor, så var det for dem en stor hjælp, at psykologhjælpen var gratis. Havde de ikke fået psykologhjælpen gratis, havde de gjort noget selv.

- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at der også er det økonomiske aspekt i det. Og det har jo bevirket, at vi ikke skulle spekulere på, om der nu var råd til alle sessioner, siger Janette Overmark Nielsen Ida Maries mor.