Greenpeace roser Lego for sit valg af bæredygtig emballage

Lego høster ros fra Greenpeace for at begrænse emballageforbruget, øge brugen af genbrugspapir samt sikre, at alle papirfibre er mærket fra FSC-ordningen for træ og papir.

FSC støttes blandt andet af Verdensnaturfonden WWF, Greenpeace og Nepenthes samt flere virksomheder.

Legos plan er det første udspil fra en af verdens store legetøjsproducenter.

- Det bør få virksomheder som Mattel, Hasbro og Disney til at vågne op og tage lignende skridt, så deres emballage ikke fortsat er med til at smadre den indonesiske regnskov og vigtige leveområder for truede dyr som Sumatra-tigere og orangutange.

Det siger Dan Belusa, talsmand fra Greenpeace.

LEGO vil ikke anvende leverandører, der ødelægger regnskoven. Det rammer ifølge Greenpeace virksomheden Asia Pulp and Paper, der menes at have ødelagt indonesisk regnskov i to områder, som er vigtige for den truede Sumatra-tiger.

Greenpeaces nylige analyser af legetøjsemballage viste, at det rummer træ - såkaldt mixed tropical hardwood - fra indonesisk regnskov. Analyserne omfattede indpakning af varer fra producenterne Mattel, som skabte Barbie, Hasbro, Disney og et enkelt Legoprodukt.

Greenpeace har siden juni aktioneret imod Mattels hovedkontor og aktiviteter i over 20 lande. Over 250.000 mennesker har opfordret Mattel til kun at benytte bæredygtige materialer.

Hvert år ryddes over en million hektar indonesisk regnskov. Derfor udleder Indonesien tredjemest drivhusgas i verden. Produktion af papirmasse og palmeolie er ifølge den indonesiske regering de væsentligste årsager til rydningen.