Grindsted hjælper ukrainske børn

En kvinde fra Grindsted arrangerer en velgørenhedsfest, som skal samle penge ind til Ukraines børn – og byens forretningsliv bakker op.

Else Jensen har i mange år gået med dårlig samvittighed over at have det godt i Danmark, imens familier rundt om i verden har det svært.

quote

Jeg ville egentlig hjælpe børn i Rumænien, men da jeg så i fjernsynet, hvor dårligt de har det på Krim, blev det der, jeg ville hjælpe.

Else Jensen, førtidspensionist, Grindsted

Det har hun nu valgt at gøre noget ved og har taget sagen i egen hånd. Hun er lige nu i gang med at arrangere en fest på lørdag, hvor pengene går til et børnehjem på den ukrainske halvø Krim.

- Jeg ville egentlig hjælpe børn i Rumænien, men da jeg så i fjernsynet, hvor dårligt de har det på Krim, blev det der, jeg ville hjælpe, siger Else Jensen.

Der er brug for hjælp på Krim, der i 2014 blev invaderet af Rusland.

Ifølge det ukrainske militær er den ukrainske befolkning fanget i kampene og tusindvis af mennesker står uden vand og varme i frostvejr. Else Jensen har tidligere hjulpet børnene i Ukraine ved at sende en lastbil med brugt tøj, sko og legetøj af sted.

- De blev så glade for det. Det var meget rørende, og det gav mig bare mod på at hjælpe endnu mere, lyder det fra Else Jensen, der begyndte at hjælpe i 2014, efter hun blev førtidspensionist.

Else Jensen har fået stor opbakning til arrangementet, hvor gæsterne betaler 200 kr for at komme til fest. Her arbejder køkkenfolk, tjenere og musikere gratis. Mad, drikke og gaver til et lotteri er sponseret af byens forretningsliv. Hun håber at kunne samle 10.000-20.000 kr sammen.