Grønt vand afslører fejl

DIN Forsyning har fået en række henvendelser, efter at de i starten af ugen hældte grøn farve i vandet for at finde utætheder.

Mandag hældte DIN Forsyning grøn farve i vandet i Esbjerg og Varde for at finde fejl i fjernvarmesystemet. Forsyningsselskabet kunne se, at de mistede op mod 300 kubikmeter vand i døgnet, og derfor blev farven tilsat. Er der fejl i systemet, vil borgerne opleve, at der kommer grøn vand ud af vandhaner og brusere.

Jesper Frost Rasmussen, der er direktør i DIN Forsyning, fortæller fredag, at man har viden om en række steder, hvor det grønne vand er kommet til synes.

- Vi kender ikke det præcise antal, men vi kender til, at der er 77 adresser, hvor der har været grønt vand. Vi har ikke haft kontakt med alle, så der er helt sikkert flere. Nogle adressser er også i boligblokke, så der er en del, der er blevet berørt af det grønne vand, siger han til TV SYD. 

Farven er ufarlig, og skulle man opleve, at der kommer grønt vand fra hanen, skal man kontakte en VVS-installatør, så man kan få skiftet varmeveksler, varmvandsbeholder, eller hvad der ellers kan være en defekt på.

Nu vil selskabet løbende følge med i vandtabet for at finde ud af, hvor stor en effekt indsatsen med den grønne farve har haft.