Groft indbrud lukker ravmuseum i Oksbøl

Kulturhistorisk værdifulde rav-genstande er blevet stjålet ved et indbrud på Danmarks Ravmuseum i Oksbøl. Udbyttet er så omfattende at museet må holde lukket i ubestemt tid.

Indbruddet er sket mellem søndag klokken 16.00 og tirsdag klokken 09.30. I den periode har museet været lukket, som det altid er om mandagen. Desværre har det også betydet, at tyvene har fået et forspring.

Indbruddet ser ud til at være foregået forholdsvist professionelt. Tyvene er brudt gennem en mur ind til museet. Samtidig er alarmerne på stedet sat ud af drift. Det siger lederen af lokalpoliti i Varde, politikommissær Torben Kloster.

De foreløbige opgørelser viser, at der er stjålet værdier for over en million kroner.

Det er en ærgerlig museumsdirektør, der i dag må følge med fra sidelinjen, mens politiet undersøger museumsbygningen i Oksbøl, hvor indbrudstyve stjålet væsentlige dele af museets samling.

- Det er virkeligt katastrofalt. Vi må lukke ravmuseet nu på ubestemt tid, siger Claus Jensen, som er direktør for Varde Museum.

Allerede natten til lørdag var der et indbrud i museet, hvor alarmen gik, og tyvene derefter forsvandt uden at tage noget med.

Han opfordrer alle til at hjælpe med til at finde de uerstattelige museumsgenstande og opklare indbruddet.

- Alle der har bemærket noget, måske allerede natten til lørdag, vil vi gerne høre fra, siger Torben Kloster. Det kan handle om både personer og køretøjer. Oksbøl er trods alt ikke nogen stor by, så der er en chance for at fremmede bliver bemærket. Også selv om vi er ved at være i feriesæsonen på vestkysten.

Desuden beder politiet alle, der har besøgt museet søndag, om at kontakte lokalpolitiet i Varde.

De stjålne ting kan blive tilbudt samlere ? også udenfor landets grænser. Derfor vil politiet også efterlyse dem internationalt.