Guld til Horsens

En stærk anden halvdel af kampen mod Bakken Bears sikrede Horsens sit første mesterskab i ni år.

For første gang siden 2006 vinder Horsens IC danmarksmesterskabet i basketball.

I fredagens sjette DM-finale mod Bakken Bears vandt Horsens med 72-55.

Dermed tog Horsens guldet efter fire sejre i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv.

Horsens missede onsdag den først mulighed for at vinde DM-guld, men gummiben var der intet af.

Kampen blev afgjort i kampens anden halvdel. Ved pausen stod der 37-36 til Horsens, men hjemmeholdet kom flyvende ud til tredje periode.

Her gik Horsens fra 37-36 til 49-36. Bakken fik halet lidt ind og var oppe på 49-47, men gæsterne kunne ikke hente det velspillende hjemmehold, der igen satte fart på.

Med to minutter tilbage blev kampen reelt afgjort, da Baye Keita bragte Horsens foran med 14 point.

Skyler Bowlin fra Horsens blev kampens topscorer med 16 point.

De seneste fire år har Bakken Bears vundet danmarksmesterskabet, men det blev ikke til fem på stribe for den aarhusianske klub.

Sportschef Dennis Nielsen:<div> </div>

Horsens IC-Bakken Bears 72-55 (37-36)
Horsens IC: Skyler Bowlin 16 point.
Bakken Bears: Jo Harris 13 point.
Horsens IC vinder DM med 4-2 i kampe.