Guld til Sønderjyske Ishockey

Sønderjyske kan fortsat kalde sig dansk mester i ishockey efter en 4-1-sejr i den fjerde DM-finale over AaB Ishockey.

Godt og vel 1000 medrejsende tilhængere kunne søndag aften glæde sig sammen med Sønderjyskes ishockeyhold over, at klubben i endnu en sæson kan kaldende sig dansk mester.

Med en 4-1-sejr over AaB på udebane i Gigantium Isarena gjorde Sønderjyske rent bord i finaleserien med fire sejre af fire mulige og efterlod dermed ingen tvivl om, at guldet havnede det rigtige sted.

Sønderjyderne, der inden opgøret havde vundet 11 slutspilskampe i træk, bragte sig foran midtvej i første periode ved Steffen Frank, der i to omgange overlistede AaB-målmand Nikolaj Nørbak.

Anden periode

I anden periode havde de nordjyske værter flere gode muligheder for at udligne.

Først brændte Ronny Larsen et straffeslag, og siden havde AaB fem minutters overtal efter Sønderjyske-backen Darryl Andrews' udvisning og game misconduct for en grim tackling bagfra.

Men også her udeblev scoringen. Nøjagtigt som tidligere i finaleserien viste sønderjydernes defensiv sig at være enormt stærk, mens AaB'erne var ineffektive trods det, at de var en mand mere på isen.

I tredje periode lykkedes det imidlertid for Christian Lie at få pucken forbi gæsternes målmand Alfie Michaud til stillingen 1-1. Men en scoring af Kim Lykkeskov og to mål af Frederik Storm punkterede hurtigt AaB's spinkle håb om DM-guld.

Det er Sønderjyskes tredje DM-titel indenfor de seneste fem sæsoner, mens AaB for niende gang siden klubbens seneste guldmedaljer tilbage i 1981 måtte nøjes med sølv.