TV der bevæger dig

Guldhorns-tyv dømt for organiserede kriminalitet

På et tidspunkt havde politiet et større lager af stjålne møbler.

En 30-årig mand, som var en af gerningsmændene ved tyveriet af guldhornene i Jelling, blev fredag dømt ved retten I Horsens for omfattende tyverier af designer-møbler.

Den 30-årige blev idømt 2½ års fængsel for organiserede indbrud, hvor der blev stjålet designer-møbler for over 1,6 mio. kr.

Den 30-årig har siddet varetægtsfængslet siden 4. november og under retsmødet erkendte han sig skyldig.

Sydøstjyllands Politi nævner i en pressemeddelelse, at oplæsningen af anklageskriftet var som at lytte til et katalog over ?det ypperste danske design med ikoniske navne indenfor møbler og kunsthåndværk?.

I 22 indbrud har han og medgerningsmænd stjålet møbler af bl.a. PH, Wegner og Arne Jacobsen. F.eks. Y-stole og ?Svanen?.

Dommeren lagde vægt på, at indbruddene var organiserede, på den store værdi, og at den 30-årig flere gange tidligere er straffet for tyveri. Bl.a. det meget omtalte tyveri af kopier af guldhornene i Kongernes Jelling i 2008.

Tyverierne foregik over hele landet ? og var organiseret. Den 30-årige og hans medgerningsmænd udså sig ?gode huse?. Bl.a. på ejendomsmæglernes hjemmesider med billeder af dyre huse, som var sat til salg.

- I flere tilfælde kom de kørende ved højlys dag i en varebil med gult blink monteret og iført arbejdstøj og refleksveste, således at de uantastede kunne parkere i de udvalgte huses indkørsel og derefter læsse bilen med tyvekoster, noterer politiet.

De stjålne effekter er siden solgt på auktioner. I den forbindelse gør Sydøstjyllands politi opmærksom på, at køberne altid skal levere stjålne ting tilbage, selv om de ikke har vidst, at der var tale om tyvegods.

Sydøstjyllands Politi har arbejdet tæt sammen med Østjyllands Politi om opklaringen. Den 30-årig og hans bande opererede i Aarhus-området, ved Horsens, Juelsminde, Kolding, på Sydfyn, ved Holstebro, Silkeborg og på Sjælland for blot at nævne nogle steder.

- Vi kalder det organiseret kriminalitet. For der var tale om noget, der bedst kan kaldes en "forretningsmodel", siger specialanklager Anja Hedegaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Tre andre mænd sidder varetægtsfængslet i samme sag. De nægter sig alle skyldige. Deres sag kommer for retten i nær fremtid.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden