Gymnasie-fester med armbånd til alkohol

Når eleverne på to koldingensiske gymnasier går til fest på skolen, er det med armbånd, der viser, om de er over eller under 18 år. Og er de under, har de ikke adgang til alkoholiske drikke fra baren

Gymnasierne har som nogle af de første i landet indført armbåndsordningen, hvilket så sent som i sidste uge betød alkoholfri fest for en del af Kolding Gymnasiums unge. Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi er blevet gjort opmærksom på, at vi ikke må udskænke til elever under 18 år. Derfor har vi indført en armbåndsordning, hvor eleverne viser deres studiekort frem i indgangen, siger rektor Momme Mailund.
 Ordningen blev således indført, efter Sydøstjyllands Politi havde indskærpet, at der ikke måtte udskænkes alkohol til personer under 18 år.

Sønderborg vil give de unge alkohol

Det falder godt i hak med Sundhedsstyrelsens uge 40-kampagne 'Stop før fem - det betaler sig', hvor danske gymnasier bliver opfordret til kun at skænke alkohol til elever over 18 eller helt at droppe drikkeriet.
en kampagnen får hug af de unge, der ikke ønsker, at hverken Sundhedsstyrelsen eller lærerne blander sig.

- Vær realistisk. Det vil ødelægge vores fester, da folk ikke længere vil gide dukke op, siger Frederik Gjørup Nielsen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, til Urban.
Også flere rektorer i Syd- og Sønderjylland frygter, at aldersbegrænsning vil have en negativ påvirkning. Heriblandt er rektor for Sønderborg Statsskole, Karl Kristian Højberg:
- Så vil vi ikke have nogle fester mere, og en del af det at gå i gymnasiet er at gå til fester. Så derfor vil vi hellere have eleverne her under kontrollerede forhold og lære dem at finde deres egne grænser. Det er også en skoleopgave, siger han til JydskeVestkysten.