Gymnasieelever: Vi skal selv sætte grænserne for nøgenvideoer

Gymnasieeleverne blander sig nu selv i debatten om, hvorvidt unge skal have lov til at lægge provokerende nøgenvideoer på nettet.

- Det burde slet ikke være nødvendigt for gymnasiernes ledelse at lave regler, for eleverne skal selv være i stand til at sige stop, siger Frederik Enevoldsen til TV SYD. Han er regionsformand for den sydvestjyske afdeling af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Den seneste tid er der dukket flere videoer op, som viser vilde optagelsesritualer lavet af gymnasieelever, der forsøger at komme med i skolernes festudvalg.

TV SYD har i dag ringet rundt til gymnasierne i vores del af landet. Vi har fået tilbagemeldinger fra 13 ud af 19 gymnasier, og ud af de 13 har kun tre gymnasier indført specifikke retningslinjer for, hvordan de undgår grænseoverskridende nøgenhed.

Det drejer sig om Haderslev Katedralskole, Vejen Gymnasium og Rybners i Esbjerg. Alle steder har der været episoder, som betyder, at rektor nu skal godkende alle elevernes indslag. Desuden harHorsens Statsskole i et enkelt tilfælde forbudt visning af en video, hvor to elever barberer kønshårene af hinanden.

- Jeg tror på, at en åben dialog er vejen frem, hvis man vil stoppe det. Unge vil altid søge efter grænser, så det er ledelsens opgave at skabe en kultur om, at der skal snakkes om de her ting, men det er elevernes opgave at sige stop, siger Frederik Enevoldsen fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.