Håndboldakademi indgår pengeløs sponsoraftale

Håndboldakademiet IKA Kolding har indgået en anderledes sponsoraftale med den lokale fødevarevirksomhed Easyfood. Akademiets spillere lærer om iværksætteri og innovation, mens Easyfood lærer at tænke som sportsfolk.

 

Normalt handler en sponsoraftale mellem en virksomhed og nogle håndboldspillere om at vise virksomhedens logo på spillernes tøj. Men en ny aftale mellem Håndboldakademiet IKA Kolding og Easyfood har nogle lidt andre spilleregler.

Easyfood får ikke sit logo trykt på tøjet hos de unge håndboldspillere. I stedet kommer spillerne tæt på virksomheden og kan lære noget om iværksætteri og innovation og få adgang til jobs ved siden af håndboldkarrieren. Easyfood får til gengæld mulighed for at lære af det arbejde, der ligger i talenttræningen og elitearbejdet.

- I IKA arbejder vi med det hele menneske, ikke kun håndboldspilleren, og derfor er det vigtigt, at vi giver de unge mennesker indsigt i, hvad det vil sige at komme ud på arbejdsmarkedet og give dem en forståelse af, hvordan en virksomhed fungerer, siger Flemming Pedersen fra IKA, der lige nu arbejder med 45 elite-håndboldspillere i Kolding.

Hos Easyfood er direktør Flemming Paasch glad for at kunne støtte op om akademiet på en anderledes måde, hvor hans virksomhed også kan lære noget. De har således allerede ansat den første IKA-elev og har brugt den mentaltræner, der er tilknyttet akademiet. Samtidig får virksomheden muligheden for at teste nogle af sine produkter på de unge elitespillere.

- Samtidig kan vi bruges sportens verden som et forbillede for at udvikle og forandre Easyfood. Vi er jo egentlig også et håndboldhold, der skal præstere hver dag og flytte sig fra at være god til at være verdensklasse. Da har sporten nogle sproglige billeder og et tankesæt, som vi kan lære en masse af. Derfor er det også vigtigt at sige, at det her ikke er et sponsorat, men en aftale om gensidig udvikling. IKA fungerer som coach for vores virksomhed, siger Flemming Paasch.

Hør direktør Flemmins Paasch og håndboldspiller Daniel Jørgensen fortælle, hvad de får ud af aftalen (varighed: 49 sekunder)

 

Om IKA

IKA blev grundlagt i Kolding i 2010 og tilbyder kombinationen af seriøs skolegang, professionel træning og socialt liv til unge elitesportsudøvere mellem 15 og 21 år.

Akademiet, der også har afdelinger i Skjern og Ringsted, har i Kolding lige nu fokus på håndbold, men ønsker på sigt også at indlemme andre sportsgrene.