TV der bevæger dig

Højmoser i Tønder får EU-millioner

Nu får vi sat skub i genopretningen af højmoser og rigkær, så noget af vores mest sjældne natur får en hjælpende hånd, siger Miljø - og Fødevareminister Eva Kjer Hansen.

I Tønder Kommune bliver der nu med EU-midler genskabt to højmoser. Det er Kongens Mose, som ligger ved Løgum Kloster og Hønning mose, som ligger i den nordlige del af kommunen.

To sjældne danske naturtyper får nu 88 millioner i tilskud fra EU-Kommissionen og Miljø - og Fødevareministeriet.
Pengene skal gå til de danske højmoser og rigkær, der er i drastisk tilbagegang. Midlerne skal derfor bremse tilbagegangen for otte højmoser og rigkær, og sikre at det sjældne plante - og dyreliv overlever.

- Den våde og næringsfattige jord danner en mosaik af planter, som man kun kan opleve få steder i Danmark. Dem skal vi værne om, og nu vi får sat skub i genopretningen af højmoser og rigkær, så noget af vores mest sjældne natur får en hjælpende hånd, siger Miljø - og Fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Tønder og Thisted kommuner har ansøgt om pengene og er projektledere, men de konkrete projekter bliver gennemført i hele landet.

Ud over i Thisted og Tønder bliver der genskabt højmose i blandt andet Jammerbugt, Mariagerfjord og Rebild kommuner og rigkær i blandt andet i Faxe, Furesø og Struer kommuner.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden