TV der bevæger dig

Håb om højere valgdeltagelse

07:26

1 af 2

Menighedsrådsvalget i 2008 blev ramt af historisk lav valgdeltagelse og aldrig har der været færre kampvalg. Alligevel er der optimisme om højere deltagelse ved dagens afstemning.

Formanden for menighedsrådet i Grene Sogn i Billund, Else Marie Madsen, tror på højere deltagelse ved højere dagens menighedsrådsvalg end for fire år siden.

Dengang endte valgdeltagelsen på 23,3 pct. i Grene, og over hele landet led afstemningen et knæk med en historisk lav deltagelse.

Således var der f.eks. blot 22.000, der stemte til menighedsrådsvalgene i Haderslev og Ribe stifter i 2008, og stemmeprocenten lå på henholdsvis 18,2 og 19,2.

Med en fortsat nedgang i antallet af kampvalg har dette menighedsrådsvalg ellers ikke fået den bedste optakt, men efter de første timer af valget er Else Marie Madsen er alligevel optimistisk.

- Vi havde de første 100, der mødte op for at stemme i løbet af den første time, så det tegner godt. Det er normalt først over middag, den store gruppe af vælgerne kommer, siger Else Marie Madsen til TV SYD.

Hun håber nu på en stemmeprocent på over 25 pct., som hun vil betegne som en succes.

TV SYD sender direkte fra Grene kl. 19.30.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden