TV der bevæger dig

Håb om vandrefalke-unger i Skærbæk

Hannen gør klar til parring Foto: Torben S. Hvass

1 af 2

Ynglende vandrefalke i på Skærbækværket i Fredericia. De første unger i Jylland i over 60 år - hvis det lykkes

Nu er der igen et vandrefalkepar på Skærbækværket. Og Torben S. Hvass, der er ansat på værket, håber igen i år, at det endelig lykkes, at få nogle unger på vingerne. For uheldet har været ude de seneste to år, skriver Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Fredericia.

En falk blev fundet død med en anden fugls næb i brystet. Sådan noget kan ske, når falken angriber med godt over 300 km i timen! Sidste forår blev hanfalken fundet død.

Vandrefalke i New York

Vandrefalke yngler typisk på høje klipper som på Bornholm eller på klinter som Stevns Klint og Møns Klint. Men i udlandet er det mange steder lykkedes at få vandrefalke til at yngle i redekasser sat op på høje bygninger.

Torben S. Hvass fortæller, at han ikke nogen steder har set så mange vandrefalke som i New York. Metropolens mange duer er en uudtømmelig fødekilde.

Ser lovende ud

Men det ser lovende ud i år. Hanfalken laver luftakrobatik for at overbevise hunnen om, at han er en dygtig forsørger, falkene parrer sig og opholder sig en del i den redekasse, der er sat op.

Fotoet her på siden er taget af Torben S. Hvass.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden