Håber at forlænge med profiler

Sønderjyskes sportschef håber at kunne forlænge med flere profiler, der har kontraktudløb efter denne sæson. Det drejer sig omDaniel Jensen, Pierre Kanstrup og Rafael Okotie.

Sønderjyskes sportschef, Ole Nielsen, havde set i bakspejlet en succesfuld hånd, da han i vinterpausen indhentede en række underskrifter.

Han forlængede et halvt år med midtbanespilleren Daniel Jensen og lejede forsvareren Pierre Kanstrup og angriberen Rafael Okotie i henholdsvis Fredericia og Austria Wien.

De har i hver deres kæde haft stor indflydelse på, at holdet i foråret har udskiftet en position fem point under nedrykningsstregen til én fem point over nedrykningsstregen.

- Af de overlevelser vi har haft, er dette den største bedrift, da det så meget sort ud på et tidspunkt, siger Ole Nielsen og kommer ind på den gyldne trio:

- Okotie, der er forårets topscorer, har været en kæmpe profil for os, Daniel Jensen har trådt i karakter og Pierre Kanstrup har gjort en rigtig god figur.

De tre spilleres kontrakter udløber efter sæsonen, så nu kommer sportschefen på arbejde. Han indrømmer, at alle tanker om forlængelser og til- og afgang har været sat på standby, indtil nedrykningsspørgsmålet var afklaret.

- Det har ikke givet mening at tænke fremad før nu. Nu påbegynder mit arbejde. Det er klart, at vi blandt andet skal have kigget på de tre spillere og andre, der har gjort sig positivt bemærket, siger Ole Nielsen.

Særligt den østrigske angriber Rafael Okotie kan blive svær at holde på. Han har scoret ni mål i 14 optrædener. Blandt andet seks i de seneste seks kampe.

- Man kan ikke udelukke, at klubber med større økonomi vil forsøge at hente Okotie. Det er vores risiko, at når vi udvikler en spiller eller kickstarter en spillers karriere, kan større klubber stå klar.

Sønderjyske slutter sæsonen af på søndag med hjemmekampen mod FC Midtjylland.