Haahr Benzin får nye ejere

Benzinkongen Olaf Haahr fra Vejle har solgt sine 43 tankstationer til det internationale tyske selskab Mabanaft. Det skriver Vejle Amts Folkeblad mandag.

Selskabet fortsætter med tankstationer under Haahr Benzin-mærket i fremtiden. Derudover vil de etablere base i Vejle og overtage medarbejderstaben i firmaet.

- Jeg har haft 55 vanvittigt morsomme år i branchen, hvor jeg har moret mig godt. Men jeg ønsker ikke, at mine børn skal ind i branchen. Jeg har solgt efter samråd med dem, siger Olaf Haahr, der er 77 år.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad han har fået for salget af de 43 Haahr Benzin-tankstationer, der ligger strategisk fordelt over hele Danmark i nærheden af indkøbscentre. Overtagelsen forventes gennemført i løbet af andet kvartal 2015.

- Jeg har solgt til Mabanaft, fordi det er et stærkt selskab indenfor energi og fordi selskabet har konkurrenceevnen og viljen til at videreføre idéen og Haahr Benzin-navnet ud i fremtiden, siger Olaf Haahr til Vejle Amts Folkeblad.

Det er anden gang i løbet af 11 år, Olaf Haahr sælger kæden af benzinstationer. Første gang var i 2004, hvor han solgte sine daværende 27 anlæg til Statoil. Tre år senere fortrød han og etablerede et helt nyt koncept med miljøvenlige selvbetjente lavpris-benzinstationer.

Haahr Benzin-kæden havde i 2013 en omsætning på mere end en milliard kroner.