TV der bevæger dig

Håndværkere nyder godt af supersygehuse

Der kommer til at mangle VVS-folk og elektrikere i fremtiden - medmindre virksomhederne igen begynder at ansætte lærlinge.

Der er nok at lave for el- og VVS installatørerne for tiden. Derfor bliver der lige nu ansat flere medarbejdere i virksomhederne, viser undersøgelse.

Håndværkere nyder godt af supersygehuse og den grønne omstilling. Det skriver DR Syd. Der er nok at lave for el- og VVS installatørerne for tiden. Det får installatørvirksomheder til at ansætte flere medarbejdere, viser en undersøgelse blandt medlemmer af installatørernes brancheorganisation Tekniq.

Ifølge undersøgelsen ansatte en fjerdedel af de syddanske installatørvirksomheder i april nye medarbejdere. I samme periode afskedigede kun 15 procent af virksomhederne medarbejdere.

Og det er blandt andet sygehusbyggeri og grønne opgaver, der får efterspørgslen på håndværkere til at stige.

- Det er eksempelvis energiforbedringer hos både private og virksomheder, der er efterspørgsel på. Og så mærker vi et behov for installationer i nybyggeri, siger formand for Tekniq i Syddanmark og kundechef i virksomheden Kemp & Lauritzen, Gustav Petersen.

I Region Syddanmark er byggeriet af fire supersygehuse også noget, der giver genlyd ind i el- og VVS-branchen, siger Gustav Petersen.

- De store sygehusbyggerier trækker selvfølgelig også beskæftigelsen op, siger han.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden