To håndværkerelever fik udmærkelse til VM i Skills

Det blev til medaljer for to unge håndværkerelever fra Syd- og Sønderjylland i den nyligt afsluttede VM i skills, som i år fandt sted i de Forenede Arabiske Emirater.

22-årige bygningsmalerelev Rebekka Guldbrand Vedstesen fra Ansager høstede sammen med tømrerelev Jesper Sonne Nørgaard, som går på Horsens/ Techcollege, "Medaillons for Excellence" under den netop afsluttede Worldskills 2017 i Abu Dhabi i de Forenede Arabiske Emirater.

quote

 At ti af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen.

Jesper Juul Sørensen, fmd., SkillsDenmark

I alt deltog 15 danske unge i verdensmesterskaberne i ørkenstaten, hvor det blev til to bronsemedaljer for henholdsvis kokkeeleven Christian Wellendorf fra Fyn, og landbrugsmekanikerlærling Søren Løkke Døssing fra Nordjylland. 

Yderligere otte af de 15 elever på det danske skillslandshold kommer hjem med medalje. Det betyder, at de har fået mere end 700 point i bedømmelserne af deres arbejde.

-  At ti af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot ved et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen, siger Skillsdenmarks formand Jesper Juul Sørensen.

De resterende fem af landsholdsdeltagerne lå også højt i pointtal, men kom ikke over de 700, som er kriteriet for en medalje. 

22-årige møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen fra Vejle fik 694 point til VM i Skills.

22-årige møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen fra Vejle fik 694 point til VM i Skills.


Men de var dog tæt på, to var kun to point fra medaljen, alle lå inden for 10 under - møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen fra Vejle, og som er i lære hos Gesten Bådaptering fik 694 point, og industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev, der er arbejder for Valmont SM i Rødekro kommer hjem med 690 point. 

21-årige industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev fik 690 point til VM i Skills.
21-årige industritekniker René Kling Hansen fra Haderslev fik 690 point til VM i Skills.

Målt på gennemsnitligt antal point per deltager, er det danske landshold på 10. pladsen blandt de 60 deltagende nationer i VM.

quote

Resultaterne er også et bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge.

Jesper Juul Sørensen, fmd., SkillsDenmark

Topscorerne Korea og Kina havde et snit på 725 point, Danmark 709.

- Resultaterne er også et bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge, siger Jesper Juul Sørensen.

Til Worldskills er aldersgrænse 23 år.

Du kan læse meget mere om de danske deltagere og deres konkurrenter på Woldskills hjemmeside