Hårdt vejr og tidevand forhindrer flydespærring omkring forlist kutter

Dykkere fra Esbjerg måtte i dag opgive at lægge en flydespærring, der skal forhindre olieudsiving fra den forliste kutter på Fanø.

Lørdag morgen var dykkere fra Esbjerg på Fanø for at lægge en flydespærring omkring den forliste fiskekutter RI 524 James Robert af Hvide Sande, som lækker olie, efter kutteren den 13. januar stødte på grund tæt på land ved Rindby Strand.

quote

En flydespærring vil ikke i den her situation stoppe udsivende olie, da den vil blive kastet rundt af vind og vand. 

Peter Brinch Michélsen, strandfoged Sønderho, Fanø

Men dykkerne måtte i dag opgive projektet. Både de høje bølger samt tidevandet betyder, at en flydespærrer ikke vil kunne stoppe olien i at flyde ud i havet.

- Dykkerne anbefaler til forsikringsselskabet, at skibet skal hives ind på land, hvor det så skal skilles ad, så det kan fjernes, siger strandfoged i Sønderho og indehaver af Ren Strand Fanø, Peter Brinch Michélsen, og fortsætter. - En flydespærring vil ikke i den her situation stoppe udsivende olie, da den vil blive kastet rundt af vind og vand. 

Nu håber Peter Brinch Michélsen, at man kan helt kan fjerne kutteren i løbet af tirsdag eller onsdag i den kommende uge. 

Kutteren James Robert kom i havsnød og tog vand ind fredag den 11. januar ud for Holmsland Klit ved Ringkøbing. De fem besætningsmedlemmer blev reddet i land med helikopter, og få dage senere drev kutteren mod Fanø, hvor den så stødte på grund.