Haderslev har fundet sin nye domprovst i Slagelse

56-årige Torben Hjul Andersen fra Slagelse bliver ny domprovst for Haderslev Domsogn.

Dermed får sognet en ny præst, provstiet en ny øverste embedsmand og biskoppen en ny stedfortræder og nærmeste teologiske medarbejder.

Torben Hjul Andersen har været præst siden 1999 og provst i Slagelse siden 2008. Den kommende domprovst har en mangeårig fortid på alle niveauer i det kirkelige børne- og ungdomsarbejde, særligt i KFUM og KFUK. Han sidder i Det mellemkirkelige Råd og er engageret i såvel det økumeniske som det mellemkirkelige arbejde.

- Netop Sønderjyllands historie med den gensidige respekt og anerkendelse for mindretallene på begge sider af grænsen kan være et spændende eksempel at følge for konfliktfyldte områder i verden. Det er noget, vi kan være taknemmelige og stolte over, siger den nye domprovst Torben Hjul Andersen.

Som domprovst vil Torben Hjul Andersen være øverste embedsmand i domprovstiet, der rummer 29 kirker, 28 sognepræster og 25 menighedsråd. Stillingen har været ubesat, siden tidligere domprovst Kim Eriksen pr. 1. februar fik ansættelse som sognepræst i Lemvig.

Torben Hjul Andersen indsættes i sit nye embede i Haderslev ved en gudstjeneste i Haderslev Domkirke søndag den 12. juni kl. 14.