Unge kriminelle skal mandsopdækkes

Utilpassede unge skaber uro i Haderslev. Det har nu fået Haderslev Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi til at indgå et samarbejde.

En gruppe utilpassede unge har siden september 2016 skabt uro i Haderslevs centrum. Nu går Syd- og Sønderjyllands Politi og Haderslev Kommune til kamp mod de unge kriminelle, der blandt andet står bag narkohandel, hasarderet kørsel, tyveri og mere.

quote

Vi kan jo ikke skabe mirakler, men vi har god hånd om sagen

H.P. Geil, (V), borgmester, Haderslev

- Vi er afhængig af et tæt samarbejde med kommunen, hvis vi skal skabe nogle varige løsninger. Der venter stadig et omfattende arbejde forude, men hvis vi arbejder meget tæt sammen, er jeg overbevist om, at vi når i mål, siger politidirektør Jørgen Meyer i en pressemeddelelse.

Syd- og Sønderjyllands Politi har intensiveret arbejdet i Haderslev med øget færdselskontrol og videoovervågning. På den måde er det lykkedes politiet at arrestere nogle af de ældre forbrydere, mens de unge gerningsmænd under 18 år er en sag for Haderslev Kommune.

- De unge kriminelle kommer typisk fra en familie med en kriminel storebror. De vil gerne være ligesom ham og roder sig ud i kriminalitet den vej igennem. Det er vores opgave som kommune at forebygge dette. Det gør vi blandt andet ved at få de unge i arbejde eller få dem i gang med en uddannelse, siger H.P. Geil, (V), borgmester, Haderslev.

H.P. Geil er optimistisk om kommunens samarbejde med politiet.

- Vi kan jo ikke skabe mirakler, men vi har god hånd om sagen og holder endnu et møde med politiet inden sommeren, hvor vi evaluerer indsatsen, siger han.