Haderslev-pigen Maja Alm løb sig til både guld og sølv ved VM

Orienteringsløberen Maja Alm vandt i weekenden både guld og sølv på sprintdistancen ved verdensmesterskaberne i Estland. Individuelt løb hun med de tredje VM-titel i træk - og sølv sikrede hun sig i holdløbet.

Haderslev-løberen Maja Alm knuste al modstand, da hun vandt sit tredje verdensmesterskab på sprintdistancen i træk.

Med en overlegen fysisk præstation ved verdensmesterskaberne i Estland vandt hun lørdag helt suverænt med et forspring på mere end et halvt minut.

Allerede inden Maja Alm tog hul på de 3,4 kilometer i Tartus gader, lå favoritværdigheden solidt plantet på danskerens skuldre efter VM-triumferne på den korteste distance i 2016 og 2015. Og med et fokuseret udtryk lagde den forsvarende verdensmester hurtigt ud på den 3,4 kilometer lange distance i Tartus gader.
Det høje tempo holdt hun fast i hele vejen rundt - og havde allerede på de første mellemtider en klar føring. Maja Alm tog sikre vejvalg rundt i den kuperede park og de brostenbelagte gader, der lagde grund til sprintfinalen.
Forspringet voksede og voksede undervejs og lød i målet på suveræne 37 sekunder til russiske Natalia Gemperle.

Søndag hentede Maja Alm og det danske orienteringslandshold den anden medalje ved VM i Estland, da det blev til sølv efter en nervepirrende sprintstafet. Sverige slog tidligt et afgørende hul og var umulige at hente.
Maja Alm løb en stensikker teknisk og overlegen fysisk sidstetur og hentede først russernes bronzevinder fra i går Galina Vinogradova, så Tjekkiets Denisa Kosova og kunne dermed løbe i mål som nummer to til en dansk sølvmedalje.

Det er fjerde år i træk, at Danmark vinder en medalje på VM-sprintstafetten.

Cecilie Klysner lagde stærkt ud på førsteturen i det kuperede parkterræn i Viljandi og var med selvstændige vejvalg en del af førergruppen hele vejen rundt - og løb ind til skiftet som toer, bare tre sekunder efter Schweiz' Elena Roos.

Andreas Boesen kunne ikke holde tempo med Florian Howald og bronzevinderen fra gårsdagens individuelle sprint, Jerker Lysell, der løb en suveræn andentur for Sverige. Og sammen med Storbritannien, Østrig og Tjekkiet, fik de skabt en stærk fem-mandsgruppe, der øgede forspringet til resten af feltet. I mål kunne Andreas Boesen sende Tue Lassen ud på tredjeturen med 1.40 min op til de hurtigste.

Og da det så allersværest ud for de danske medaljechancer, skete det, der ofte sker på stafetter. Tue Lassen løb et bundsolidt løb på de knap fire kilometer, og samtidig tabte Schweiz, Storbritannien og Østrig tid på grund af orienteringstekniske fejl på banens eneste reelle skovstykke. Dermed var Tue Lassen og Danmark pludselig med i medaljekampen igen, da Tue sendte Maja Alm ud på sidsteturen i fjerdeposition - bare to sekunder efter Rusland.