TV der bevæger dig

Hælere fældet af elektronisk sladrehank

To gange indenfor få måneder har nyt sporingsudstyr vist vej til skolecomputere, der er stjålet i Varde Kommune.

Politiet har netop hentet tre stjålne computere fra Outrup Skole hjemme hos tre forskellige hælere. De tre computere stammer fra et indbrud sidst i august, hvor der blev stjålet 15 computere på skolen. Fælles for computerne er, at de har indbygget en elektronisk sladrehank, der fortæller, når computeren går på nettet.

Det er politiet i Ringkøbing-Skjern, som efterforsker sagen. Medarbejdere herfra har været ude og hente computerne hos en hæler i Varde og hos to i Ringkøbing-Skjern.

- De ved jo godt, at der er noget galt, når politiet banker på, og så må de bare aflevere. Det er endnu et eksempel på, at sporingsudstyret virker, og det er en stor hjælp for os, siger kriminalassistent Henning Østergaard.

Det koster 300 kr. at sikre en computer med en elektronisk sladrehank, og investeringen er ifølge skole-it-chef Klaus Vest hurtigt tjent ind.

- Det er over al forventning, at vi så hurtigt får fat i hælerne. De resterende computere vil jeg bestemt ikke anbefale folk at bruge, siger skole-it-chef i Varde Kommune Klaus Vest.

Varde Komme er i gang med at udbygge alarmsystemer og installere sikringsskabe på alle skoler og vil udbrede tyverisikringen til andre kommunale institutioner og kontorer. Alle computere har indgraveret Varde Kommunes logo:

- Så man kan ikke komme og sige, at man har købt computeren i god tro, understreger Klaus Vest.

Sidste år blev der stjålet skole-it for omkring en million kr. i Varde Kommune. I år er der indtil nu stjålet for 70.000 kr.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden