TV der bevæger dig

Hærvejsmotorvej: Natur går tabt

05:13

- Naturen er truet, mener Danmarks Naturfredningsforening.

1 af 2

Danmarks Naturfredningsforening mener, at en midtjysk motorvej er en idéfattig og problemfuld løsning.

En midtjysk motorvej langs den gamle hærvej er en dårlig og uholdbar løsning, som vil ødelægge værdifulde naturområder i Jylland.

Det mener Danmarks Naturfredningsforening, efter politikere og erhvervsfolk fredag stifter en komité, hvis mål er at arbejde for en motorvej fra Kolding til Hobro.

- Det er allerede i udgangspunktet et dybt problematisk projekt, da man snakker om at føre en motorvej gennem nogle af de mest værdifulde naturmæssige områder i Jylland, siger vicedirektør Michael Leth Jess fra Danmarks Naturfredningsforening.

Sammenhængende natur

Trafikordførerne for Venstre og Socialdemokraterne samt direktøren for Lego er varme fortalere for en motorvej, som starter omkring Kolding og går over Vejle og Viborg og slutter lidt nord for Hobro.

Derfor er de tre herrer i dag med til at stifte en hærvejskomité, hvor man skal drøfte motorvejsprojektet.

Socialdemokraternes vejordfører, Jens Christian Lund, mener, at en ny motorvej parallelt med den jyske østmotorvej E45 både vil være til gavn for erhvervslivet og miljøet. Men den køber man ikke hos Danmarks Naturfredningsforening.

- Et af de største problemer i den danske natur er, at vi har for få større, sammenhængende naturområder, siger Michael Leth Jess.
- Derfor får det store konsekvenser, hvis man skærer naturen op i mindre bidder med en ny motorvej tværs igennem randområderne i Jylland, siger han.

Han mener, at en motorvej er den dårligst tænkelige samfundsmæssige investering, politikerne kan lave, hvis man vil have bæredygtig transport fremover.

- Vi er helt imod en midtjysk motorvej. Vi skal i stedet have flyttet trafik og transport væk fra vejene og investere i kollektiv trafik, siger vicedirektøren.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden