Hærvejsmotorvejen død - Vestmotorvej lever

Hvis Venstre får regeringsmagten ved det kommende valg, så skal en ny motorvej ned gennem Jylland IKKE gå gennem Vejle Ådal, men i stedet rykkes vest om Billund, sådan siger Danmarks tidligere og måske kommende statsminister til Vejle Amts Folkeblad.

Vestmotorvejen skal føres udenom Vejle Ådal, sådan siger Lars Løkke Rasmussen lørdag til avisen.

Begrundelsen er at en motorvej over ådalen, vil medføre et meget langvarigt slagsmål om naturinteresserne. Og samtidig bliver et sådant projekt langt dyrere, end hvis man vælger en mere vestlig linjeføring, så motorvejen rykkes så tæt på Billund som muligt.

Til Vejle Amts Folkeblad siger Lars Løkke Rasmusen, at det økonomisk er markant billigere at bygge motorvej der, end hvis skal krydse den kuperede ådal.

Det kan allerede ses i det økonomiske overslag over de tre løsninger, der er bragt i spil.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) som stiller op til det kommende folketingsvalg siger til TV SYD lørdag, at han er enig i Lars Løkkes vurdering af placeringen af en kommende motorvej ned gennem Jylland.

Formanden for Hærvejskomiteen og medlem af regionsrådet for Soc.dem. Poul Andersen, kæmper for en motorvej der går gennem Vejle Ådal, siger lørdag til TV SYD at beslutning om motorvejens linjeføring er politisk, men at jo længere vest på en motorvej kommer, jo mindre aflastning til E45 bliver der, og så er spørgsmålet om den har samme aflastende effekt.

Hærvejskomiteen holdt d. 27. februar generalforsamling, hvor borgmestre og repræsentanter for erhvervslivet fra nord til syd deltog, og her blev en undersøgelse fremlagt, som viser at 80% af godt 600 adspurgte sydjyske virksomheder foretrækker en Hærvejsmotorvej.

Læs hele artiklen fra Vejle Amts Folkeblad her