Hærvejsvandring i regnvejr

Hver sommer vandrer omkring 150 en tur på 300 kilometer op gennem Jylland fra Slesvig til Viborg ad den gamle Hærvej. Efter flere års tilbagegang er der i år lidt flere med på hærvejsvandringen.

Der er deltagere fra mange lande, som bruger en uge af deres sommerferie på denne tur. Mange har prøvet det før, men hvert år er der nye, som gennemfører vandringen op gennem Jylland. I år er det 45. gang, at Hærvejsvandringen gennemføres, og enkelte har været med alle år.

Da der var flest, deltog op imod 800 i den prestigefyldte vandring - og i mange år var deltagertallet omkring de 400. Over de seneste fem år er deltagertallet faldet til omkring 150, som tilfældet var sidste år. 

Det er vandrerorganisationen Fodslaw, der står bag Hærvejsvandringen - og landsforformand Knud Andersen fra Viborg glæder sig over, at det i år er lykkes at vende nedgangen til en lille fremgang.

Der er indført en mulighed for at gå en kortere distance på 200 kilometer, hvad 18 foretrækker, mens 140 vandrer hele vejen til Viborg.

- Vi skal helt sikkert forny os for at få flere yngre gjort interesserede i at vandre. Muligvis skal vi tydeligere markedsføre os med flere kortere distancer på 30-40 kilometer, da både 200 og 300 kilometer kan virke ekstremt for nye vandrere, siger Fodslaw-formand Knud Andersen til TV SYD.

Der er meget historie knyttet til Hærvejen, og undervejs er der infotavler, hvor der kan læses mere om seværdighederne.

Omkring 40 frivillige hjælpere bruger en uge af deres ferie på at give de aktive vandrere en god tur på Hærvejen.