Hættetrøje kan fælde serie-røver efter fire røverier i nat

I en karakteristisk hættetrøje og bevæbnet med en stor kniv slog en ca. 25-årig mand lørdag aften til mod fire steder i Esbjerg - men fik kun udbytte de to steder.

En serie-røver var lørdag aften og i nat på rundtur i Esbjerg og forsøgte i løbet af seks timer røveri mod fire forskellige steder.

Røveri-turneen kulminerede i nat ved 01-tiden på Q8-tankstationen på Storegade, hvor røveren truede sig til kontanter fra kassen i overværelse af flere kunder.

De forsøgte at tale ham fra røveriet - men blev sammen med personalet truet til at forholde sig i ro, oplyser vagtchef  Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi søndag morgen til TV SYD.

Vidnerne på tankstationen har forklaret, at røveren havde en lysegrå hættetrøje på, sorte joggingbukser og mørke kondisko.

- Hættetrøjen er måske det bedste spor. Den er af mærket Pelle Pelle med et markant bogstavlogo i form af to omvendte P'er, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Politiet skal nu kigge videooptagelser igennem, men har foreløbig dette signalement af røveren: Omkring 18 til 25 år, 185 centimeter høj, muligvis udlænding, smalt ansigt med markerede kindben, almindelig af bygning.

Ved de første tre røverier lørdag aften holdt en makker til røveren udenfor på en sort scooter, der kørte den aktive røver bort på bagsædet. Der er intet signalement af "flugtchaufføren" på scooteren.

Serien af røverier i Esbjerg begyndte klokken 19.35, hvor de to forsøgte sig mod en kiosk på Jagtvej  - men måtte forsvinde tomhændet, da kiosken var lukket.

En halv time senere fik røveren  et kontant beløb med sig efter at have truet en ansat i en kiosk i Torvegade.

Klokken 23.35 gik det ud over City Spillehal i Englandsgade, men her var der ikke gevinst, da røveren blev nervøs og tog flugten.