Hæveautomat sprængt i luften i Skærbæk

Natten til Langfredag blev hæveautomaten ved Sydbank i Skærbæk sprængt ved en gas-eksplosion. Takket være en årvågen borger blev politiet alarmeret så tidlig, at de kunne være hurtigt fremme og tre maskerede gerningsmænd måtte tage flugten uden penge.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Allerede inden eksplosionen havde et vidne nemlig set tre formummede mænd luske omkring ved hæveautomaten og slog alarm kort før klokken tre.

Kort efter eksplosionen nåede politiet frem - men da havde de tre maskerede mænd taget flugten i en mørk stationcar.

Signalementet af de tre gerningsmænd er sparsomt. Deres ansigter var skjult bag sorte ski-masker og den ene af dem var 170 til 180 cm. høj og iført en rød hættetrøje.

Det er det femte forsøg i Syd- og Sønderjylland på at plyndre hæveautomater ved hjælp af gaseksplosioner. Natten til Skærtorsdag var der desuden et lignende tilfælde i Ørsted på Djursland.

- Det er professionelle folk, der er på spil, når der bruges gas til at sprænge hæveautomater i luften, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

I Vejen forsøgte tyve natten til Skærtorsdag også at stjæle en hæveautomat med indhold på voldsom vis. Det skete dog ved hjælp af en gummiged, hvorfor politiet ikke umiddelbart mener, at der er tale om de samme gerningsmænd.

Sydbank1