Klaphat og roligans: Da vi blev ramt af fodboldfeber i 1986

Her kan du komme på en nostalgisk rejse tilbage til VM i Mexico 1986, hvor Danmark var med for første gang, og TV SYD tog temperaturen på landsdelens fodboldfeber.

Lørdag aften spiller Danmark mod Peru i holdets første kamp ved VM i Rusland.

Da Danmark var med til VM i 1986, der blev afholdt i Mexico, var modstanderen til den første kamp knap så eksotisk, der var nemlig tale om Skotland. 

- We are red, we are white, vi er røde, vi er hvide. VM-feberen raser for alvor over landet. Den får ikke for lidt med solbriller og klaphatte. Det, vi ser på i denne udsendelse, er, hvilken indflydelse VM har på vores liv den næste måneds tid, sagde journalist Kurt Leth på TV SYD i 1986. 

Det var første gang, at Danmark skulle med til VM. Det var med andre ord et stort kapitel i dansk (fodbold)historie, og minderne fra landsholdet i 80’erne kan stadig få voksne mænd til at knibe en tåre her i 2018.

På gaden var meningerne om fodbold og VM dog delte tilbage i 1986, i hvert fald før slutrunden startede.

Det er noget af det, du kan se i indslaget fra 1986 øverst i artiklen.

Besøg hos stjernernes familier

 Til melodien af Beatles 'Here Comes The Sun' tonede Jan Mølby frem på skærmen, mens han gik ned ad gaden i Liverpool.

Han kommer oprindeligt fra Kolding og sammen med Allan Simonsen og John Sivebæk, som kommer fra Vejle, samt Jens Jørn Bertelsen fra Esbjerg, udgjorde han gruppen af lokale spillere.

Her i 2018 er der også “lokale” spillere med på holdet. Anfører Simon Kjær kommer fra Horsens. Desuden kommer Martin Braithwaite fra Esbjerg, og Jonas Knudsen fra Hjerting.

Her kan du læse, hvordan Allan Simonsen og John Sivebæk skal følge Danmarks kampe.