Se billederne: Halvanden ton grindehval skåret i småstykker

Den grindehval, der drev i land ved Skagen fredag, blev tirsdag formiddag dissekeret på parkeringspladsen foran Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Tirsdag formiddag blev den grindehval, der drev i land ved Skagen fredag, dissekeret på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Noget som tiltrak en del nysgerrige - blandt andet Katrine Nielsen fra Vitaskolen.

quote

Jeg har aldrig set sådan en hval før blive skåret op. Og så er det spændende at se, hvad den er død af.

Katrine Nielsen, elev, Vitaskolen, Esbjerg

- Jeg har aldrig set sådan en hval før blive skåret op. Og så er det spændende at se, hvad den er død af, fortæller Katrine.

Også klassekammeraten Oliver Schou Sørensen er begejstret for at se sådan en stor hval blive dissekeret:

Halvanden ton grindehval dissikeret i Esbjerg.
Halvanden ton grindehval dissikeret i Esbjerg.

- Altså bortset fra lugten er det rigtigt spændende at se, siger han.

Hvalen er en seks meter lang hanhval på halvanden ton. Grindehvaler ses af og til i danske farvande, men de svømmer som regel i flok. 

quote

Med alle de her mål og prøver kan vi sammenligne den med andre strandede hvaler, så vi kan blive klogere på det her store havpattedyr.

Charlotte Bie Thøstesen, naturhistorisk inspektør, Fiskeri- og Søfartsmuseet

Død hval skal gøre os klogere 

Charlotte Bie Thøstesen, der er naturhistorisk inspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, og som leder dissekeringen af hvalen, sørger for at hvalen bliver målt på alle leder og kanter, og for at der bliver taget prøver af kød og fedt ud til forskere forskellige steder i landet.

- Lige nu måler vi spæktykkelsen på kroppen, og med alle de her mål og prøver, kan vi sammenligne den med andre strandede hvaler, så vi kan blive klogere på det her store havpattedyr. Og så kan vi måske også finde ud af, hvad hvalen er død af, fortæller Charlotte Bie Thøstesen.