Hamborg er klar til at kapre kunder fra Billund

Billund bliver den store taber i kampen mellem Ryanair og den danske fagbevægelse. Den store nordtyske lufthavn i Hambarg er klar til at overtage passagererne, som forsvinder med Ryanair.

- Ryanairs lukning vil have en effekt. Det er passagerer, som så vil søge mod andre lufthavne - først og fremmest Hamborg og København, siger Katja Bromm, der er pressetalskvinde for lufthavnen i Hamborg.

Hun regner med, at Billund Lufthavn vil forsøge at kompensere for tabet, men siger ellers til de danske passagerer, at de er velkomne i Hamborg.

- Vi har i forvejen mange danske gæster, og de ruter, som bliver nedlagt, bliver også betjent fra Hamborg med lavprisselskaber som Easyjet og Germanwings, siger Katja Bromm til Flensborg Avis.

I modsætning til i Danmark har den tyske storlufthavn ikke problemer med fagbevægelsen. Ryanair har i forvejen to ruter fra Hamborg, til Lissabon og Porto, og flere er ifølge Katja Bromm velkomne.

- Vi er altid åbne i forhold til nye ruter, så vi kan betjene vores kunder bedst muligt, siger hun og inviterer Ryanair til at ringe til Hamborg.