Han fik 4000 hjælpe-sheriffer i dag

Politidirektør Jørgen Meyer fik 4000 hjælpe-sheriffer i dag. Så mange ansatte i Esbjerg Kommune skal være øjne og ører for politiet i Esbjerg og rapportere om mistænkelig adfærd.

På Fourfeldt Ældrecenter delte politidirektøren personligt de første af de 4000 såkaldt actions-cards ud.

Det er startskuddet til et formaliseret samarbejde mellem politiet og kommunen.

Mange små tips

De mange tusinde ansatte, der færdes rundt i nærmiljøet som renovationsarbejdere, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, teknik- og miljømedarbejdere bliver sat ind i, hvordan de skal observere i forhold til kriminalitet og hvordan, de kan rapportere de muligvis mistænkelige ting, de ser.

- Mange små tips kan ofte sættes sammen til et større billede og dermed give os efterforsknings muligheder, vi ellers ikke ville få, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det kan være personer, der opfører sig påfaldende eller virker som om, de er kede af at blive set. Eller biler, der er steder, hvor de ikke burde være.

I den sammenhæng er det helt i orden både at være nysgerrig og rent ud sagt glo, siger politidirektøren.

Skal observere

De kommunalt ansatte skal ikke fange tyveknægte eller slås med voldsmænd.

- Hvis de ser en tyv i en bolig, skal de selvfølgelig ringe 1-1-2. Men ellers kan observationerne gives videre enten til service-nummeret 1-1-4 eller til en særlig mail-adresse: sjylindbrud@politi.dk

Gadespejle

Kommunen og ikke mindst borgerne får også noget ud af samarbejdet:

- Vi ved, at alt for mange udsættes for indbrud i deres bolig, for tricktyverier eller anden kriminalitet, som mere social kontrol kan være med til at nedsætte væsentligt, siger kommunaldirektør Otto Jespersen, Esbjerg kommune. Det, at vi som i de gamle gadespejles tid holder øje med, hvad der sker i gaden, hvem der går og kommer. At vores ansatte kan være med til at nedsætte kriminaliteten og øge trygheden er en gevinst for alle.

De 4000 ansatte får udleveret et action-kort i visitkort-format. Det indeholder numre på politiet.