Han har mistet tilliden til politiet

En mand i Skærup ved Vejle har mistet tilliden til, at politiet vil opklare indbrud. Han blev bedt om selv at se efter fingeraftryk, og politiet kom aldrig.

Søren Mikkelsen havde indbrud i hans hjem og værksted. Tyvene var sluppet af sted med penge, og hans bil var også væk.

Da han anmeldte indbruddet, var svaret bare "Nå". Og han fik besked på, at politiet ikke ville komme, hvis der ikke var tydelige spor.

- Jeg ved ikke, om der er spor. Jeg laver biler, og det er ikke mig, der står med pudderdåsen. Det er dem, der ved noget om spor. Men tyvene har været inde i mit bryggers, og de har båret på glas, så noget må der være.

Søren Mikkelsen mener, der var tale om professionelle tyve. De har smadret et vindue for at fat i bilnøgler uden at udløse værkstedet tyveri-alarm.

Derefter har de brækket en bryggers-dør op, næsten uden at det kan ses.

- Det er træls, at politiet ikke vil komme ud. Nu skal jeg bøvle med forsikringsselskabet, som kræver bevis for at der har været indbrud.

Da han senere fandt sin stjålne bil på Fyn, bad Sydøstjyllands Politi ham selv om at ringe til Fyns Politiet, hvis der var andre tyvekoster i bilen.

Søren Mikkelsen er forarget over, at politiet har nægtet at komme ud til gerningsstedet:

- Det er for dårligt. Tyvene har været inde, mens jeg og min familie lå og sov. Og der er stjålet en bil til 100.000 kr. Så kan det ikke passe, at de ikke vil hjælpe mig.

Ifølge Rigspolitiets service-deklarationer, som kan læses herunder, rykker politiet kun ud, hvis tyvene stadig er i området. Hvis tyvene er væk, vil politiet komme senere, hedder det i deklarationen, som politiet har forhandlet med politikerne.

Men Søren Mikkelsen er ikke alene med sin kritik. I sidste uge fortalte en bilforhandler i Vejle, hvorfor han har ofret en million på at hegne sin grund ind med strømførende tråde, jerngitter og pullerter. Han mener også, at politiet gør for lidt.

Søren Mikkelsen har nu investeret i videoovervågning, og han vil til foråret spærre sin grund af med det besvær, det giver.

Han kan godt forstå, at politiet må prioritere.

- Men jeg synes, at de må stille små og store ens, slutter han.

 

Politiets servicedeklaration om indbrud:  

 

Politiets servicedeklaration om indbrud i sommerhuse, udhuse m.m.: