Han løb for at vinde en kæreste

17-årige Andreas Juul Vemmelund fra Harte ved Kolding kunne ikke få kys af hans udkårne, så han gav sig til at imponere hende - med et spontant marathon-løb

Dette er en usædvanlig historie om ung kærlighed. Hvem har ikke stået i den situation, som den 17-årige Andreas Juul Vemmelund, står i? Han er lun på en pige, men det kniber med et gennembrud.

- Jeg havde mødt en fantastisk pige, som jeg hurtigt var blevet meget pjattet med. Jeg prøvede at få hendes opmærksomhed mange gange. Det lykkedes også, men jeg følte at det ikke var nok til at det ville udvikle sig, fortæller han.

Mange unge mænd har gjort mange mærkelige krumspring i denne situation. Andreas Juul Vemmelund besluttede spontant, at han ville løbe et marathon-løb kl. 00:40 forleden nat. Den unge mand havde aldrig løbet et marathon - eller noget der ligner - før, men tænkte "hvis andre kan..."

Han gennemførte kærligheds-løbet, men havde meget ømme fødder bagefter
Han gennemførte kærligheds-løbet, men havde meget ømme fødder bagefter

- Jeg løb for at imponere hende. Min plan blev at gennemføre et marathon-løb om natten for at gøre noget usædvanligt og udfordrende, siger han.

Det lykkedes for ham, selv om han flere gange faldt om et par kilometer før målet, men "jeg blev ved med at tænke på min forelskelse og tænkte at jeg ville kæmpe for hende".

Han skreg, da han kom i mål. Eller rettere: Han prøvede, fordi han havde ikke noget luft i lungerne og besvimede.

Fik han så elskede? Det står endnu hen i det uvisse. Måske skal Andreas Juul Vemmelund lige have pusten igen, inden han kan spørge hende...

- Men i hvert fald har jeg bevist, at man bare kan springe ud i at løbe et marathon, hvis motivationen er der. Og der var den bestemt her, siger han.