Han maler nye malerier efter gamle fotos

Side om side viser Trapholt-udstilling portrætfotos fra 1800-tallet og nye malerier af kunstneren René Holm med udgangspunkt i de gamle fotos.

Kunstneren René Holm er i fuld gang i sit atelier i Esbjerg Midtby. I alt 10 store malerier 2 x 2 meter skal med på udstillingen på museet Trapholt i Kolding.

Malerierne er stærkt inspireret af de gamle over 1300 fotos, som pludselig dukkede op og nu er ved at blive restaureret af Kolding Stadsarkiv. Fotos far datidens fotostudie, hvor folk i deres fineste puds kom for at blive fotograferet.

Det ses på malerierne. Mænd, kvinder og børn står opstillede og stolte. Klædte i de gamle dragter fra 1800-tallet. Mændene som regel med hat på hovedet. De står i landskaber, der er inspireret af guldalderkunsten.  Men René Holms 2016-pensel og maleriske udtryk fornægter sig ikke og gør synet af portrætterne til en rejse mellem datid og nutid.

René Holm, der ellers er næsten vant til udstillingssucces'er i både ind- og udland, er også stolt. For at få så markante malerier med på en udstilling på et museum er en blåstmepling af hans kunst.

- Det er klart, at det betyder meget. Det gør jo en stor forskel om man kommer til et galleri for eksempel i udlandet med en solo-udstilling på et museum på CV'et end alene at komme med udstillinger på gallerier, selv de kan være nok så fede og fine, siger han.

Malerierne bliver udstillet side om side med de gamle fotos, så man kan sammeligne - eller udvikle hver sin historie om det er fotoet eller maleriet man kigger på.  

Man må ruste sig lidt med tålmodighed før man kan se udstillingen. Den åbner nemlig den 7. april.