Han vil sikre at Arlette aldrig bliver glemt

Fotograf søger midler til at fastholde Arlette Andersens uhyggelige fortælling

Fotograf og journalist Thomas Kvist Christiansen fra Fredericia vil sikre, at også fremtidens ungdom kan opleve Arlette Andersens uhyggelige beretning om dengang under anden verdenskrig, hvor hun var fange i Nazitysklands dødslejr Auschwitz. Mere end en million mennesker blev slået ihjel i lejren.

Arlette Andersen var heldig at overleve og siden 1990 har hun har fortalt om sine oplevelser som kz-fange til elever i folkeskoler og gymnasier over hele Danmark, men nu skærer hun kraftigt ned på antallet af foredrag. Det har fået fotograf og journalist Thomas Kvist Christiansen til at handle:

Thomas Kvist Christiansen er nu i gang med at søge finansiering i fonde, således at Arlette Andersens beretning kan fastholdes for eftertiden. Han søger 180.000 kr. i fondsmidler.

Pengene skal dække produktionsudgifterne til at publicere Arlette Andersens foredrag på DVD samt til at producere en dokumentarfilm om hendes skæbnefortælling som fange i Hitlers dødslejr:

DVD-sættet med Arlette Andersen historie skal udgives på tre sprog, og det er Thomas Kvist Christiansens håb, at salget af materialet til sin tid kan skaffe midler til at fremtidens skoleelever kan rejse på studietur til Auschwitz.

- Det vigtigt, at historien aldrig glemmes, siger han: