Handelskole-elever på flådefart

En klasse fra Haderslev Handelsskole får en ganske særlig oplevelse, når Søværnets uddannelsesskibe "Alholm" og "Ertholm" igen kommer på besøg.

Søværnets uddannelsesfartøjer, som Haderslev Kommune adopterede i 2010, kommer på besøg fra den 23. til 25. august 2013. Fartøjerne fortøjer ved Honnørkajen på Haderslev Havn klokken 11.30, når borgmester Jens Christian Gjesing tager imod.

Åbent skib

De to flådefartøjer lægger til i Aarøsund, før de kommer til Haderslev Havn. De skal hente en klasse fra Haderslev Handelskole, som har fået lov til at sejle med det sidste stykke ind til Haderslev. Udover en flot sejltur får handelsskoleeleverne også mulighed for at få et lille indblik i dagligdagen om bord på "Alholm" og "Alholm" og "Ertholm".

Lørdag eftermiddag er der åbent skib fra klokken 13-16.- Alle kan komme om bord og se skibene på helt nært hold og møde besætningerne.

Sø-officerer

Søndag middag slutter adoptions-besøget, når "Alholm" og "Ertholm" går fra Haderslev.

De to skibe er bemandet med kadetter, der tager en officers-uddannelse i Søværnet. Besøget i Haderslev har til formål at udbrede kendskabet til Søværnet, og de vilkår besætningerne i Søværnets sejlende enheder arbejder under.