TV der bevæger dig

Handelsskoleelever vil sløve sparekniv

Handelsskoleelever er utilfredse med planlagte nedskæringer. Her ses bestyrelsen for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever til et møde tidligere på året. Foto: Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

Onsdag protesterer handelsskoleelever i Fredericia mod regeringens planlagte nedskæringer på gymnasieuddannelserne.

- Vi er i forvejen for mange elever i klasserne, og vi døjer med hovedpine og træthed, fordi luften i klasserne er så dårlig, siger Regionsformand i Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Simone Seberg Pedersen tirsdag til TV SYD.

De planlagte besparelser på gymnasieområdet er på 2% pr. år 2016 og yderligere 2% om året i de næste fire år. I 2019 vil der ifølge planen være sparet lidt over 9000 kr. pr elev om året på de gymnasiale uddannelser i forhold til niveauet i 2015. Samtidig har regeringen netop indgået en aftale med et flertal i folketinget om at skære yderligere 3% på flere gymnasiale uddannelser.

-Besparelserne er katastrofale, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at koste på kvaliteten, siger formand i Gymnasielærernes Landsforening, Annette Nordstrøm Hansen til TV SYD

Men nu tager elever fra landets Handelsskoler selv affære. Onsdag mødes regionsformand i Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Simone Seberg Pedersen med handelsskoleelever fra hele regionen i Fredericia, for at protestere mod nedskæringerne.

- Vi er bange for, at besparelserne betyder flere elever til færre lærere, siger Simone Seberg Pedersen om de nye besparelser. - Det betyder mere uro i klasserne og et endnu dårligere indeklima.

Planen for protestaktionen onsdag er, at lukke heliumballoner ud for at symbolisere de penge der spares på uddannelserne. Demonstrationen starter kl. 16.00 ved Landsoldaten i Fredericia.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden