Handicappede demonstrerede i Vejle

Det er ikke nemt at være handicappet. Men i Vejle er det endnu sværere. Det gjorde en samling handicappede fredag morgen opmærksom på.

Der var rødt og hvidt i hele gågaden i Vejle, da butikkerne slog dørene op for dagens salg i gågaden i Vejle.

Årsagen var en gruppe handicappede, der havde fået nok af tøjstativer og blomsterkummer, der står i vejen for den ledelinje, der blandt andet skal guide blinde og svagtseende gennem gågaden.

Der skal være 50 cm. fri på hver side af linjen, men det glemmer både butikker og cafeer rask væk i hverdagen.

Alice Nielsen var med ude på aktionen i de tidlige morgentimer. Hun er selv svagtgående og har derfor brug for pladsen på gågaden til at komme omkring.

For hende er demonstrationen et vigtigt skridt i den rigtige retning.

- Vi gør det her for at sætte fokus på det problem, de handicappede og blinde oplever i Vejle. Vi vil gerne være en mere integreret del af samfundet, og derfor er det vigtigt for os at kunne komme ubesværet rundt i gaden, siger Alice Nielsen.

Hun sidder desuden i bestyrelsen for Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede i Trekantsområdet og i Danske Handicaporganisationer i Vejle.

Alice mener ikke, at demonstrationen kun kommer handicappede til gode.

- Også unge mennesker med barnevogne og klapvogne kan have gavn af at komme lettere rundt i gaden, når der ikke står så meget, siger Alice.