TV der bevæger dig

Handicappet franskmand på Tour

02:16

En meget lang tur venter

1 af 2

Yves Gruffaz har allerede rejst 7.500 km i en åben batteri-dreven kørestol. Ikke uden problemer. Nu er han i Outrup.

For tre måneder siden begyndte den 56-årige franskmand sin tur gennem Italien, Slovenien, Slovakiet, Polen, Finland, Norge og nu Danmark, inden turen går videre sydpå hjem til en lille landsby nær den sydfranske Montpellier

- Hvorfor? Fordi jeg ikke har lyst til at sidde derhjemme og ikke lave noget, siger han til TV SYD.

For knap tre år siden blev den tidligere selvstændige forretningsmand ramt af en sygdom, der ødelagde hans nerver og muskler, så han næsten ikke kunne stå op eller dreje hovedet. Det blev heldigvis gradvist bedre. Nok til at han nu kan tage på tur i sin el-drevne specialbyggede kørestol.

Han har enten kontaktet tilfældige, han mødte "på gaden" eller kontaktet folk, der tilbød en seng for en nat eller to. Som Ellen og Ove Madsen, der er tilknyttet couchsurfing. Her har de skrevet sig op som værter for tilfældige gæster, der også er tilknyttet couchsurfing.

- Vi sagde selvfølgelig ja, da Yves kontaktede os. Det er da sjovt og ret vildt sådan at tage på tur gennem Europa i en kørestol, siger Ove Madsen til TV SYD.

Yves Gruffaz har lutter gode erfaringer med folk. I alle de lande, han har været igennem.

- Folk har tilbudt mig overnatningsmuligheder, genopladet batterierne til min kørestol og restauranter har sågar ikke villet have penge for den mad, jeg havde bestilt og spist, selv om jeg selvfølgelig ville betale, siger han.

Men regnen har givet ham problemer.

- To motorer er brudt sammen, et batteri er gået i stykker - og en lader. En el-kørestol har det ikke så godt med regn, siger han med et smil.

Læs her om Couchsurfing

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu